Βασικές Αρχές Θέσεων Γιόγκα, Οκτώβριος 2022


Το προηγούμενο Σαβ/κο 15-16/10 διεξάχθηκε στη Neda Yoga Shala το σεμινάριο με τις ευθυγραμμίσεις των βασικών στάσεων της yoga με την Αναστασία Μπιλίρη. Οι αρχές ευθυγράμμισης των στάσεων δεν είναι καθολικές. Ευτυχώς… γιατί μόνο έτσι ο μαθητής φεύγει από την αποστειρωμένη τεχνική εκτέλεση των θέσεων και μεταμορφώνεται σε εξερευνητή του σώματος και του νου. Πρόθεσή μας ήταν να δώσουμε κάποια βασικά εργαλεία, και μέσα από αυτά, ο ασκούμενος να έχει τον χώρο να ερευνήσει τον εαυτό του και να βρει τι λειτουργεί καλύτερα σε αυτόν, τιμώντας την διαφορετικότητά του. Να φέρει φως σε εδραιωμένα μοτίβα και να τα μετασχηματίσει, αρχίζοντας να χρησιμοποιεί το σώμα του με ένα πιο εμπλουτισμένο και ασφαλή τρόπο. Να μάθει τους ‘κανόνες’, αλλά ύστερα να γίνει ευέλικτος και δημιουργικός.

Ήταν μεγάλη μας χαρά που μοιραστήκαμε αυτήν την εμπειρία με όλους εσάς που είχατε το πείσμα, τον ενθουσιασμό και την περιέργεια να μπείτε βαθιά και να εξερευνήσετε, όχι την στάση, αλλά τι κρύβεται μέσα σε αυτήν. Μέσα από αυτές τις πρακτικές γίνεται ξεκάθαρο ότι το ταξίδι πέρα από το σώμα, μπορεί να γίνει και μέσα από το σώμα. Ευχαριστούμε για την συντροφιά και την παρουσία.
Καλή εβδομάδα σε όλους!

* Επειδή αρκετός κόσμος δεν πρόλαβε να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο σεμινάριο και επειδή θεωρούμε την πληροφορία που μοιράζεται πραγματικά σημαντική και ενδιαφέρουσα για κάθε ασκούμενο, αποφασίσαμε να το επαναλάβουμε. Μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα σε περίπτωση που θέλετε να συμμετάσχετε στο επόμενο.