ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τηρώντας όλα τα μέτρα πρόσληψης ενάντια στον κορονοϊό, η σχολή θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεοτέρας.

 

Συνεχίστε την πρακτική σας διαδικτυακά!

 

Τα μαθήματα της Neda Yoga Shala θα συνεχιστούν μέχρι και την Τετάρτη 21/7. Ξανά μαζί από Δευτέρα 13/9 με δια ζώσης και διαδικτυακά μαθήματα.

 

Βρείτε το καθημερινό μας πρόγραμμα εδώ.

 

 

Hatha Yoga

Ένα εσωτερικό ταξίδι που συνδυάζει δυναμική άσανα (άσκηση) με έμφαση στην παρατήρηση του εαυτού και την διατήρηση της ηρεμίας, μαζί με ασκήσεις αναπνοής, διαλογισμό, απαγγελία μάντρας και συχνά yoga nidra (βαθιά χαλάρωση). Η κατεύθυνση είναι ότι όλες αυτές οι τεχνικές δεν αποτελούν σκοπό, αλλά αντιθέτως, εργαλεία και αφορμές για να γνωρίσουμε και να συνδεθούμε με τον εαυτό μας.

Gentle Hatha Yoga

Ένα απαλό, διαλογιστικό και ήπιο μάθημα με στατικές ασκήσεις οι οποίες γίνονται κυρίως στο πάτωμα σε ξαπλωτή ή καθιστή θέση. Ιδανικό για αρχάριους μαθητές και για μαθητές με τραυματισμούς. Περιλαμβάνονται επίσης ασκήσεις αναπνοής και καθοδηγούμενος διαλογισμός.

Hatha, Meditation & Yoga Nidra

Τα τσάκρα είναι ενεργειακά κέντρα μέσα στο σώμα, τα οποία έχουν άμεσες σωματικές, συναισθηματικές και ψυχολογικές επιδράσεις. Σκοπός του μαθήματος είναι η εξερεύνηση, ο εξαγνισμός και η εξισορρόπησή τους ώστε να τροφοδοτούν καλύτερα τις διάφορες λειτουργίες με τις οποίες σχετίζονται. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι: σωματικές ασκήσεις, αναπνοές, οραματισμοί, mantras, mudras, διαλογισμός και τεχνικές της yoga nidra. Από τα πιο μεταμορφωτικά, χαλαρωτικά και βαθιά μας μαθήματα.

Hatha Flow

Μέσα από την πρακτική θέσεων-asanas yoga δημιουργούμε χώρο για να αναπνεύσουμε λίγο καλύτερα, πιο βαθιά και με επίγνωση. Κινούμαστε άλλοτε δυναμικά με γρήγορη εναλλαγή θέσεων σε ροή κι άλλοτε μένοντας σε θέσεις για περισσότερες αναπνοές δίνοντας σημασία στην ευθυγράμμιση του σώματος. Προσπαθούμε να φέρουμε ισορροπία στο σώμα συνδυάζοντας δύναμη και ευλυγισία. Κλείνουμε με βαθιά χαλάρωση.

 

 

Kids Yoga

Η yoga για παιδιά είναι μια μέθοδος εναλλακτικής άσκησης με βάση τη σωματοδομή και τη διανοητική ανάπτυξη των παιδιών ανά ηλικία. Είναι βασισμένη σε ψυχαγωγικές ασκήσεις (asanas) και σε διαδραστικά παιχνίδια. Βασικός στόχος της είναι να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση τους: μια αίσθηση ευφορίας και σεβασμού προς τους άλλους και αγάπης προς τον εαυτό μας.