Η ΝΥΜΦΗ ΝΕΔΑ

Στην ελληνική μυθολογία, η Νέδα, η 3η μεγαλύτερη κόρη του Ωκεανού, ήταν Νύμφη και μητέρα των 4 αρχαίων μουσών.

Οι Νύμφες ήταν πανέμορφα γυναικεία πλάσματα, πνεύματα της φύσης, σύμβολα της χάρης και προστάτιδες της νιότης! Ζούσαν μέσα στις σπηλιές και στα ποτάμια όπου όλη μέρα έκλωθαν και τραγουδούσαν υμνώντας με τις γλυκές φωνές τους τους Ολύμπιους θεούς.

Τριγύριζαν στα βουνά, συνοδεύοντας την Άρτεμη παίζοντας μαζί της. Χόρευαν μαζί με τον Πάνα και τη θεά Αφροδίτη στα λιβάδια και στις πλαγιές. Ζούσαν πάρα πολύ και τρέφονταν με αμβροσία. Ήταν ονειρικές και μαγικές μορφές. Θεωρείτο επικίνδυνο να τις συναντήσει κανείς, και υπάρχουν πολλοί μύθοι για “νεραϊδοπαρμένους”.

Η Νέδα όπως και πολλές νύμφες, ήταν θεότητα των νερών και των ποταμών.

Ο μύθος λέει πως μόλις γεννήθηκε ο Δίας, η μητέρα του Ρέα τον έδωσε στην Νέδα και σε δυο άλλες νύμφες για να τον προστατέψουν από τον άνδρα της, Κρόνο. Επειδή την εποχή εκείνη η Αρκαδία ήταν άνυδρη και η Ρέα ήθελε να λούσει τον γιο της, χτύπησε με το ραβδί της την Γη παρακαλώντας την Γαία για νερό.

Ετσι, βγήκε μία πλούσια πηγή και το ποτάμι που δημιουργήθηκε ονομάστηκε Νέδα. Είναι ένα από τα δύο ελληνικά ποτάμια με γυναικείο όνομα.

Με το όνομα Νέδα αναζητούμε να συνδεθούμε αρχικά με τους μύθους του τόπου μας και όλη τη δόνηση που κουβαλάνε, αλλά κυρίως, να τιμήσουμε την Γυναίκα, με όλες αυτές τις ποιότητες που τη χαρακτηρίζουν και πολλές φορές ξεχνάμε ή πολεμάμε. Αυτό το πλάσμα που είναι γεμάτο χάρη και ομορφιά, ερωτισμό και αθωότητα, ζεστασιά και συμπονετικότητα. Πολεμίστρια και μάνα, γεμάτη δύναμη, μυστήριο και αγάπη.

Μαθήματα για όλα τα επίπεδα

Hatha Yoga, Hatha Flow, Gentle Hatha Yoga, Nada Yoga

Δείτε το πρόγραμμα

Δραστηριότητες

Ενημερωθείτε για όλα τα events, σεμινάρια και retreats που οργανώνουμε και δηλώστε συμμετοχή

Δείτε τις δραστηριότητες

Η Ομάδα μας

Δείτε την ομάδα της NEΔΑ YOGA SHALA και ελάτε σε ένα μάθημα να γνωριστούμε από κοντά

Γνωρίστε την ομάδα μας