Αναστασία Μπιλίρη


Αναστασία Μπιλίρη

Μετά από χρόνια ενασχόλησης με τον χορό και τον αθλητισμό, η Αναστασία γνώρισε την γιόγκα σε μία απόμακρη μαγική αμμουδιά στην ηλικία των 20 ετών.

Φοίτησε με διάφορους δασκάλους στο Λονδίνο όπου διέμενε για πέντε χρόνια και με την επιστροφή της στην Αθήνα το 2008 εκπαιδεύτηκε στην Hatha Yoga δίπλα στην Ευαγγελία Χαλικιά. Το πρώτο της ταξίδι στην Ινδία έγινε το 2009 και από τότε, την επισκέπτεται συχνά μαθητεύοντας δίπλα σε καταξιωμένους δασκάλους, όπως οι Somir Kumar Dutta, Sharat Arora (Himalayan Iyengar Yoga Center) και Sunil και Bhakti Kumar (Yoga Training Center – Head Office of Indian Yoga Educational Society).

Γυρίζοντας στην Ελλάδα το 2010 ολοκλήρωσε εκπαιδευτικά σεμινάρια με τους: Jean Claude Garnier (Ashtanga Vinyasa Yoga 2010 – 2014), David Swenson (εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων Ashtanga Vinyasa Yoga Primary Series, Λονδίνο 2012), Βιβή Λέτσου (TT 200hrs, 2012), Petros Haffenrichter (Vinyasa Kramah ΤΤ, 2012 και Jivamukti TT, 2015), Τοdd Norian (Adjustments και Θεραπευτική Γιόγκα, 2013). Εχει επίσης παρακολουθήσει τεχνικά σεμινάρια με τον Γιάννη Ντάτη (Φυσιοθεραπεία και Κινησιοθεραπεία 2012 & 2013) και τον Ευάγγελο Δήμου (Ανατομία και Φυσιολογία, 2013) και ολοκλήρωσε το 5μηνο σεμινάριο με τους Leslie Kaminoff και Linda Munro στον Παρίσι (Yoga Anatomy, 2014 – 2015).

Το 2013 πήρε μύηση στην Satyananda Yoga από την Swami Sivamurti Saraswati. Το 2014 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για δασκάλους του Bihar School of Yoga Rikhiapeeth στην Ινδία (ΤΤ 365hrs), κάτω από την καθοδήγηση της Swami Shakti Murti και μυήθηκε ως Jignasu από την Swami Satyasangananda Saraswati, βαδίζοντας με αφοσίωση στο μονοπάτι της πνευματική αναζήτησης. Τα τελευταία 4 χρόνια είναι μαθήτρια του Alessandro Ortona με τον οποίο έχει επίσης ολοκληρώσει το μονοετές πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων (TT 200hrs, 2015). Πέρα από την γιόγκα, η Αναστασία ασχολείται με πολύ αγάπη με την μουσική.

Παίζει πιάνο από μικρή ηλικία και φοιτεί ακόμα στο Εθνικό Ωδείο. Μαθητεύει στο σαντούρι δίπλα στην Ιωάννα Χασούρη και τον Μάριο Παπαδέα. Είναι εισηγήτρια Hatha Yoga από το 2012. Με την διδασκαλία της θέλει να μεταδώσει στον κόσμο αυτό που μαγνήτισε και εκείνη στην γιόγκα. Το πως η πρακτική αυτή προσφέρει ένα εσωτερικό καταφύγιο, αλλά παράλληλα, σου δίνει εφόδια να ανοίξεις στη ζωή με τόλμη.

Να συνδέεσαι βαθιά με τον εαυτό σου, την φύση και τον κόσμο γύρω σου. Να είσαι ελεύθερος μέσα από την επίγνωση και την πειθαρχεία. Να είσαι εδώ. Να νιώθεις. Να αγαπάς. Να ζεις!