Παναγιώτα Κωστάμη

Παναγιώτα Κωστάμη

Η Παναγιώτα Κωστάμη ήρθε σε επαφή με τη yoga όταν σπούδαζε στη δραματική σχολή Θεοδοσιάδη το 2009 κι αμέσως την τράβηξε ο συνδυασμός σύγχρονου χορού με θέσεις yoga.
Δασκάλα της ήταν η Λία Τσολάκη. Στη συνέχεια γνώρισε τη Hatha και Vinyasa Flow yoga και κατάλαβε ότι η yoga θα έφερνε μαγεία στη ζωή της.

Όταν ένιωσε έτοιμη να εξερευνήσει περισσότερο το πνευματικό κομμάτι της yoga, έζησε για ένα μήνα σε ashram για να νιώσει όχι μόνο τα σωματικά οφέλη της πρακτικής αλλά και να γνωρίσει σε βάθος τη φιλοσοφία και να μελετήσει ανατομία, pranayama και meditation. Ολοκλήρωσε 200 ώρες Teacher Training στην παραδοσιακή Hatha yoga κάτω από την καθοδήγηση του Yogi Ram στην Arhanta Yoga.

Μετακομίζοντας στο Delft της Ολλανδίας ξεκίνησε να διδάσκει σε διάφορα yoga studios εκεί, στη Χάγη και στο Rotterdam καθώς και να παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα για τρία περίπου χρόνια. Πέρα από τη Hatha διδάσκει Vinyasa Flow, Yin Υang και Hot Υoga. Έχει παρακολουθήσει workshops από την Julie Martin και τον Pradeep Teotia.

Της αρέσει να μοιράζεται τη γνώση της και το πάθος της για τη yoga με άλλους ανθρώπους βοηθώντας τους να βρουν το δικό τους μονοπάτι, πάντα με σεβασμό στη μοναδικότητα του κάθε σώματος.

Η ενασχόλησή της με το θέατρο έχει επηρεάσει τον τρόπο διδασκαλίας της κάνοντας τα μαθήματά της δημιουργικά, με μία αίσθηση παιχνιδιού δίνοντας παράλληλα στον καθένα τη δυνατότητα να ανακαλύψει τα όρια του.