Events & Workshops

Modal Music Concert

  • Σάββατο 4 Μαρτίου 19:00-21:00
  • Event

Συναυλία Τροπικής Μουσικής

Μουσικές Επιρροές από τη Μεσόγειο έως την Ανατολή

Γιώργος Παπαϊωάννου ~ Βιολί ~ Λάφτα – Σαρόντ
Γιάννης Ζάννης ~ Τάμπλα

Είναι μεγάλη μας τιμή να φιλοξενούμε στη Neda Yoga Shala δύο εξαιρετικούς μουσικούς, τον Γιώργο Παπαϊωάννου και τον Γιάννη Ζάννη, για μία συναυλία τροπικής μουσικής. Η βραδιά θα έχει επιρροές από τις μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Ινδίας, της Περσίας και άλλων περιοχών, και θα φέρει σε επαφή τον μελωδικό κόσμο των τρόπων και των μακάμ με τον ρυθμικό κόσμο της ινδικής παράδοσης και το μελωδικό περιβάλλον των ragas. Οι δύο μουσικοί θα παρουσιάσουν συνθέσεις από τον δίσκο τους Borago καθώς και καινούριο υλικό, με πολύ αυτοσχεδιασμό και καλή διάθεση!

Ημερομηνία: Σάββατο 4 Μαρτίου 19:00-21:00

Κόστος: 12 ευρώ

Τοποθεσία: Neda Yoga Shala, Κανάρη 1, Νέο Ψυχικό (6973463746)

-Δεν είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης.

-Παρακαλούμε να είστε στο χώρο 10-15’ πριν την έναρξη της συναυλίας.

Ο Γιώργος Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1982 στη Αθήνα. Σπούδασε μουσική από μικρή ηλικία στο Αττικό Ωδείο. Από την ηλικία των 15 χρόνων συμμετείχε σε ορχήστρες κλασικής μουσικής και σε διάφορα σύνολα με ποικίλα μουσικά στυλ. Tο 2000 σπούδασε ηχοληψία και παράλληλα άρχισε την ενασχόλησή του με την παραδοσιακή μουσική. Παρακολούθησε σεμινάρια τούρκικου και αραβικού βιολιού καθώς και βουλγάρικης μουσικής στο εργαστήρι Λαβύρινθος και ένα σεμινάριο ινδικής μουσικής στο ίδρυμα Royaumont της Γαλλίας με τον L.Subramaniam. Υπήρξε μέλος της συμφωνικής ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου. Από το 2012 διδάσκει βιολί στην τροπική μουσική στο Μουσικό Εργαστήριο του Λαβυρίνθου (ΜΕΛ) http://www.labyrinthmusic.gr/en/ με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Ross Dally. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και φεστιβάλ μουσικής σε όλη την Ελλάδα καθώς και στην Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Δανία, Σουηδία, και άλλες χώρες στην Ευρώπη και την Τουρκία. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς και αγαπημένους του μουσικούς όπως ο Ross Dally, ο Κωστής Αβυσσινός, ο Νίκος Παπαϊωάννου, οι Χαΐνηδες και πολλούς άλλους.

Είναι ενεργός στη δισκογραφία με πολλές συμμετοχές μεταξύ αυτών και στο γκρουπ Νέδα που είναι ιδρυτικό μέλος. Το Anamesis, https://store.cdbaby.com/Artist/GiorgosPapaioannou, είναι η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά. Το 2018 συνέθεσε μαζί με τον Νίκο Παπαϊωάννου την μουσική για την ταινία του γνωστού Τούρκου σκηνοθέτη Emin Alper – “A tale from the three sisters (Kizkardesler)” που συμμετείχε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και απέσπασε πολλές διακρίσεις, μεταξύ αυτών ταινία της χρονιάς και καλύτερης μουσικής στο φεστιβάλ της Κωνσταντινούπολης.

Borago concert


Ο Γιάννης Ζάννης γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Ξεκίνησε να μαθαίνει κλασική κιθάρα σε παράρτημα του Εθνικού Ωδείου σε ηλικία 8 ετών, ενώ αργότερα παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας και έπαιξε με διάφορα μουσικά σχήματα. Το 1999 έρχεται σε επαφή με την ινδική κλασική μουσική στην Αθήνα, ξεκινώντας μαθήματα Τάμπλας με τον Λευτέρη Μητρόπουλο. Από το 2003 συνεχίζει τις μουσικές του σπουδές στην Ινδία, στην πόλη του Μπενάρες (Varanasi) ακολουθώντας τον παραδοσιακό τρόπο μουσικής εκπαίδευσης στην Τάμπλα υπό την καθοδήγηση του Pt. Kishan Ramdohkar και άλλων δασκάλων. Επίσης διδάσκεται Τάμπλα για συνοδεία κλασικού ινδικού χορού Kathak, από τον Pt. Ravi Shankar Mishra και παρακολουθεί μαθήματα κλασικού ινδικού τραγουδιού Dhrupad. Το 2013 παίρνει από το πανεπιστήμιο Prayag Sangeet Samiti (Allahabad – India) το Diploma for Tabla. Παρακολουθεί τρία masterclass σεμινάρια Τάμπλας από τον γνωστό δεξιοτέχνη Pt.Ram Kumar Mishra στην Αθήνα και το 2016, το σεμινάριο “Poetry of rhythm” από τους Djamsid και Bijan Chemirani στο μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος στο Χουδέτσι.

Από το 2018 αρχίζει προχωρημένα μαθήματα Τάμπλας στην Καλκούτα με τον διεθνούς φήμης μουσικό και έναν από τους σπουδαιότερους δεξιοτέχνες της Τάμπλας, Pt.Subhankar Banerjee. Ο Γιάννης έχει παίξει συναυλίες στην Ινδία, στην Τουρκία, στην Ιταλία, στο Βέλγιο, στο Ισραήλ και στην Ελλάδα. Έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ ινδικής κλασικής μουσικής συνοδεύοντας τον Dr.Govinda Goswami στο σιτάρ και τον Ido Segal στη βίνα. Έχει διδάξει Τάμπλα και ινδική κλασική μουσική στο Πangea World music center και στο Labyrinth Musical Workshop στο Χουδέτσι. Έχει συμμετάσχει στην θεατρική ομάδα Πασιφάη και έχει συνθέσει στην Τάμπλα μουσική για θέατρο και ινδικό κλασικό χορό Kathak.

Borago concertInfo

  • 6973463746
  • nedayogashala@gmaill.com
  • www.nedayogashala.gr
  • Αγ. Γεωργίου & Κανάρη 1, Ν. Ψυχικό

Map