Events & Workshops

The Yoga of Sound Retreat with Anastasia Biliri & Swami Savikalpa

  • 22-24 Σεπτεμβρίου & 29 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου
  • Event

Το συγκεκριμένο retreat έχει γεμίσει. Σε περίπτωση όμως που ενδιαφέρεστε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας γιατί υπάρχει λίστα αναμονής.

Τον Σεπτέμβριο μαζευόμαστε στις Σπέτσες για δύο πολύ ιδιαίτερα Retreat Yoga του Ήχου με τη Swami Savikalpa και την Αναστασία Μπιλίρη. Η εκδρομή μας θα περιλαμβάνει απαλές πρακτικές σωματικών και αναπνευστικών ασκήσεων, και κυρίως ηχόλουτρα και γιογκικές τεχνικές ήχου, απαγγελία μάντρα και κίρταν. Θα βιώσουμε τη δύναμη του ήχου και τα οφέλη της γιόγκα του ήχου σε σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό και πρανικό επίπεδο. Αυτό θα συνδυαστεί με χρόνο για κολύμπι, χαλάρωση, φρέσκα σπιτικά γεύματα και βόλτες στην όμορφη φύση των Σπετσών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή
Αφίξεις: μετά τις 14:00
17:30-19:30: Πρακτική
19:30-20:30: Προετοιμασία βραδινού
20:30-21:45: Βραδινό και καθάρισμα
21:45-22:15: Βραδινή πρακτική
22:15: Έναρξη σιωπής

Σάββατο
5:30-10:00: Πρακτική
10:00: Λήξη σιωπής
10:00-11:00: Προετοιμασία Brunch
11:00-12:30: Brunch και καθάρισμα

12:30-17:30 Ελεύθερος χρόνος

17:30-19:30: Πρακτική
19:30-20:15: Προετοιμασία βραδινού
20:15-21:30: Βραδινό και καθάρισμα
21:30-22:15 Βραδινή πρακτική (Havan)
22:15: Έναρξη σιωπής

Κυριακή
5:30-10:00: Πρακτική
10:00: Λήξη σιωπής
10:00-11:00: Προετοιμασία Brunch
11:00-12:30: Brunch και καθάρισμα
Αναχωρήσεις μέχρι τις 17:00

ΚΟΣΤΟΣ

Το κόστος της εκδρομής θα είναι 300 ευρώ και θα περιλαμβάνει τη διαμονή (2 βράδια σε δίκλινο/τρίκλινο), όλα τα μαθήματα και τα φαγητά (2 brunch & 2 βραδινά). Αυτή την φορά, θα μαγειρεύουμε/καθαρίζουμε όλοι παρέα.

Απαραίτητη προκαταβολή 100 ευρώ για τη κράτηση της θέσης. Η προκαταβολή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης έως 1/9.

Δεν περιλαμβάνονται μεταφορικά έξοδα. Η μετακίνηση γίνεται είτε με το πλοίο (2,5 ώρες από Πειραιά), είτε με αυτοκίνητα (2,5 από Αθήνα) τα οποία συνήθως μοιραζόμαστε.

—————————————————————-

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
FB/ΙG: inbox στη σελίδα μας Neda Yoga Shala
Mail: nedayogashala@gmail.com
Τηλ. 6973463746

Αναστασία Μπιλίρη
Η Αναστασία γνώρισε την γιόγκα σε μία απόμακρη μαγική αμμουδιά πριν από 15 περίπου χρόνια. Από το 2009 μέχρι σήμερα ταξιδεύει συχνά στην Ινδία μαθητεύοντας δίπλα σε καταξιωμένους δασκάλους στην παραδοσιακή Hatha Yoga. Έχει ολοκληρώσει 4 εκπαιδευτικά προγράμματα δασκάλων (200hrs, 300hrs και 365hrs) καθώς και πολυάριθμα σεμινάρια σε Ευρώπη και Ινδία πάνω στην θεραπευτική γιόγκα, την ανατομία, την φιλοσοφία, την κινησιολογία κλπ, υπό την καθοδήγηση των Leslie Kaminoff, Swami ShaktiMurti, Swami Niranjanananda, Swami Sivamurti, Sharat Arora κ.α.

Είναι εισηγήτρια Hatha Yoga από το 2012 και ιδρύτρια της Neda Yoga Shala. Έχει πάρει μύηση Karma Sannyasin στο σύστημα της Satyananda Yoga από την Swami Satyasangananda Saraswati στο Rikhiapeeth Ashram στην Ινδία, βαδίζοντας με αφοσίωση στο μονοπάτι της πνευματικής αναζήτησης. Ασχολείται με την μουσική και είναι μέλος του Kirtan συγκοτήματος Adi Shakti καθώς και του Ryza Project, μέσα από το οποίο εξερευνά την σύνδεση του ήχου και της γιόγκα. Έχει επίσης ολοκληρώσει πολύμηνα εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στο ινδικό αρμόνιο με τον Kenny Clarys.

Με την διδασκαλία της θέλει να μεταδώσει στον κόσμο αυτό που μαγνήτισε και εκείνη στην γιόγκα. Το πως η πρακτική αυτή προσφέρει ένα εσωτερικό καταφύγιο, αλλά παράλληλα, σου δίνει εφόδια να ανοίξεις στη ζωή με τόλμη. Να συνδέεσαι βαθιά με τον εαυτό σου, την φύση και τον κόσμο γύρω σου. Να είσαι ελεύθερος μέσα από την επίγνωση και την πειθαρχεία. Να είσαι εδώ. Να παρατηρείς και να αφουγκράζεσαι. Να νιώθεις. Να αγαπάς. Να ζεις!

Σουάμι Σαβικάλπα  
Η Σουάμι Σαβικάλπα Σαρασουάτι (Dushanka Radosavljevic) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σερβία. Έχει σπουδάσει μαιευτική στην Ιατρική Σχολή του Βελιγραδίου και μουσική στη Μουσική σχολή Vojislav Vuckovic στο Βελιγράδι. Ξεκίνησε να εξασκεί το Σύστημα της Σατυανάντα Γιόγκα από πολύ μικρή ηλικία, το οποίο την οδήγησε στο Σατυανάντασραμ Ελλάδος στην Παιανία, όπου διέμεινε και εκπαιδεύτηκε υπό την καθοδήγηση της της Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι για είκοσι πέντε χρόνια. Ολοκλήρωσε την Εκπαίδευση των Εισηγητών το 1989 και διδάσκει το Σύστημα της Σατυανάντα Γιόγκα από το 1991. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια εκπαίδευσης γιόγκα, γιογκικού τρόπου ζωής και σαννυάσα τα τελευταία είκοσι χρόνια. Το 2005 έλαβε μύηση στην Πούρνα σαννυάσα από τον Σουάμι Νιραντζανανάντα. Έχει επίσης παρακολουθήσει μαθήματα προοδευτικής Yoga Vidya 1 και 2 στο Bihar School of Yoga στο Munger, Bihar στην Ινδία.

Έχει διδάξει πλήθος μαθημάτων, εργαστηρίων και σεμιναρίων για διάφορα θέματα γιόγκα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ενδιαφέρον της στρέφεται κυρίως στη διδακτική παράδοση της Γιόγκα για τις γυναίκες (Γιόγκα και περιεμμηνόπαυση και εμμηνόπαυση, προγεννητική και μεταγεννητική γιόγκα και γιόγκα και γονιμότητα), της Νada γιόγκα (εφαρμογή του ήχου στη γιόγκα) και της Μάντρα γιόγκα.

Συνεχίζει να αναβαθμίζει τις γνώσεις και την εμπειρία της στη γιόγκα σύμφωνα με την παράδοση του συστήματος Σατυανάντα Γιόγκα.

Είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης Εισηγητών που έχουν εκπαιδευτεί στο Σύστημα Σατυανάντα Γιόγκα. Συμμετέχει από το 2018 στη διαδακτική ομάδα της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας της Σατυανάντα Γιόγκα και είναι μέλος του συμβουλίου Yoga Vidya, του Bihar School of Yoga, Munger India. Μέσω της διδασκαλίας της, ενθαρρύνει τους μαθητές να κατανοήσουν το βάθος της γιόγκα και να εφαρμόσουν τη φιλοσοφία και την γνώση της γιόγκα στην καθημερινή τους ζωή και, με αυτόν τον τρόπο, να έχουν μια πλήρη εμπειρία εντός και εκτός στρώματος.


Info

  • 6973463746
  • nedayogashala@gmaill.com
  • www.nedayogashala.gr
  • Αγ. Γεωργίου & Κανάρη 1, Ν. Ψυχικό

Map