Events & Workshops

Κυριακές με τον Alessandro Ortona 

  • Κυριακή 23 Απριλίου
  • 11:00
  • Event

Από τη νέα χρονιά συνεχίζουμε τα μηνιαία σεμινάρια με τον αγαπημένο μας δάσκαλο Alessandro Ortona, τα οποία θα διεξάγονται στην αίθουσα μας μια Κυριακή τον μήνα.

Ο Alessandro είναι ένας από τους πιο ιδιαίτερους και αυθεντικούς δασκάλους της παραδοσιακής Hatha Yoga. Με διαπεραστικό και άμεσο τρόπο καταφέρνει πάντα να αγγίζει βαθιά και να εμπνέει για την εφαρμογή της πρακτικής της Γιόγκα στην καθημερινή ζωή, που είναι και αυτό που τελικά την καθιστά μεταμορφωτική. Αιώνιος αναζητητής και μεγάλος δάσκαλος. Πλέον παραδίδει σπάνια μαθήματα στην πόλη μας, μην χάσετε την ευκαιρία να μαθητεύσετε μαζί του.

Το μάθημα δεν έχει ώρα λήξης. Ο Alessandro μας ζητά να παραδοθούμε από το πρόγραμμα και τον περιορισμό του χρόνου και να έρθουμε όσο πιο ανοιχτοί και ελεύθεροι από αυτές τις έννοιες γίνεται. Η συνάντηση μας μπορεί να κρατήσει 2 ώρες, μπορεί να κρατήσει και 4… Ο καθένας δικαιούται να αποχωρήσει όποτε θελήσει. Η πρακτική θα περιλαμβάνει άσανα (σωματικές ασκήσεις), πραναγιάμα (αναπνευστικές ασκήσεις), διαλογισμό, μάντρα και σάτσανγκ.

Λίγα λόγια από τον δάσκαλο για το σεμινάριο:

Advaita Vedanta the path to unconditional freedom

Who am I? Not the son or the daughter, not the partner, not the mother or the father, not the profession, not the personalities, not the performer and the performance, not the practitioner and the practice…who am I? Nothing describable, not a role, not a mask, behind all this I am, with no name, free without attachments here and now I am…

After trying all the paths to manipulate, achieve, force, become, try, separate between good and bad, right and wrong we reach in our search a space of disillusion of tiredness, the dark night of the Ego (the doer, the performer), the doors of Advaita (non duality, oneness of the universe, totality with no separation of any kind: Yoga) are open for the courageous practitioners ready to jump in the Abyss of reality…

Ημερομηνίες:
3ο σεμινάριο: Κυριακή 23 Απριλίου στις 11:00

– τα σεμινάρια δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη σειρά. Μπορείτε να τα παρακολουθήσετε μεμονωμένα.
– παρακαλούμε να είστε στο χώρο 10-15’ πριν την έναρξη του μαθήματος.

Τοποθεσία: Neda Yoga Shala, Κανάρη 1, Νέο Ψυχικό (6973463746)
Κόστος: 20 ευρώ/σεμινάριο ή 50 ευρώ και για τα 3 σεμινάρια

– Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο nedayogashala@gmail.com.

– Η προπληρωμή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης έως και 3 μέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Για όποιον το επιθυμεί, θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Alessandro Ortona 
Γεννημένος στην Ιταλία το ’66, ο Alessandro άρχισε την εξάσκηση στη γιόγκα στην ηλικία των 15 υπό την επιρροή της μητέρας του. Ως ένα νεαρό αγόρι είχε επηρεαστεί βαθιά από συναντήσεις με διάφορους δάσκαλους οι οποίοι σύχναζαν στο σπίτι. Αποφοίτησε στη διοίκηση επιχειρήσεων και εργάστηκε στον τομέα της ναυτιλίας για μερικά χρόνια. Σε αναζήτηση μιας πιο ήρεμης και εμπνευσμένης ζωής, εγκατέλειψε την καριέρα του και πήγε στην Αντίγκουα, στην Καραϊβική για να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Μετά από έξι χρόνια εκεί και από την κατανόηση ότι η εξωτερική αλλαγή δεν σημαίνει πάρα πολλά, αποφάσισε να αφιερώσει τον εαυτό του στην γιόγκα και άρχισε να ασχολείται εντατικά.

Συναντήθηκε με τον μεγάλο γιόγκι Sri Sri Sri Satchidananda από τον οποίο έμαθε τα θεμέλια της αρχαίας παράδοσης της Hatha Yoga. Στην Ιταλία σπούδασε με τον Walter Ruta (Tirak) και άρχισε να διδάσκει και να τον βοηθάει στην ανάπτυξη της Pramiti Yoga School. Αργότερα αποφάσισε να βιώσει την ζωή σε Ashram και έτσι ήρθε στην Ελλάδα όπου συναντήθηκε με την γκουρού του, Swami Shivamurti Saraswati, όπου και πέρασε μερικά χρόνια στο Satyananda Ashram στην Παιανία. Εκεί έμαθε τις αρχές της Karma Yoga και τις διδασκαλίες της παράδοσης του Satyananda. Από το 2010 κατοικεί στο Λαγονήσι και διδάσκει στην Αθήνα και σε όλη την Αττική.

Δείτε εδώ στιγμές από παλαιότερο σεμινάριο με τον Alessandro


Πληροφορίες

  • 6973463746
  • nedayogashala@gmaill.com
  • www.nedayogashala.gr
  • Αγ. Γεωργίου & Κανάρη 1, Ν. Ψυχικό

Χάρτης