Events & Workshops

Νέος κύκλος Ηχοθεραπείας με τον Νίκο Ζωγράφο

  • 9 Δεκεμβρίου 2023
  • 17:00-19:00
  • Event

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζουμε στη Neda Yoga Shala τους κύκλους Ηχοθεραπείας με γκονγκ, ντιτζεριντού και ηχογαβάθες με τον υπέροχο Νίκο Ζωγράφο. Μία απίστευτα δυνατή και μεταμορφωτική εμπειρία που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Λίγα λόγια από το Νίκο:

Ο ήχος είναι το πρωταρχικό ερέθισμα που προσλαμβάνουμε από τον έξω κόσμο, από την μήτρα της μητέρας μας, και σε όλη την ζωή μας παίζει καθοριστικό ρόλο, τόσο στην αντίληψη του κόσμου γύρω μας όσο και στην επικοινωνία με τους συνανθρώπους μας. Η χρήση του ήχου για θεραπευτικούς λόγους χάνεται στα βάθη του χρόνου και εμφανίζεται σε όλους τους πολιτισμούς με ποικίλους τρόπους και παραλλαγές. Η ηχοθεραπεία συνίσταται στην χρησιμοποίηση των ήχων με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία σε φυσικό, ψυχικό και νοητικό επίπεδο. Στην διάρκεια της ηχοθεραπείας χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο τρία είδη αρχέγονων ηχητικών οργάνων, γκονγκ, ντιτζεριντού και κρυστάλλινες ή μεταλλικές γαβάθες, άλλοτε χωριστά και άλλοτε σε συνδυασμό. Οι χαμηλές ρυθμικές συχνότητες του ντιτζεριντού διορθώνουν την σχέση μας με την γη και αποκαθιστούν την ροή ενέργειας στο σώμα. Το ευρύτατο ηχητικό φάσμα και η δυναμική των γκονγκ διεισδύουν σε κάθε κύτταρο και δομή του σώματος, εξαγνίζουν και αναζωογονούν. Οι ηχητικές γαβάθες εξομαλύνουν και εναρμονίζουν το ανθρώπινο ενεργειακό πεδίο.

Στην κρίση και εμπειρία του ηχοθεραπευτή εναπόκειται ο τρόπος με τον οποίο θα καθοδηγήσει κάθε φορά την θεραπεία, αναλόγως με τις ανάγκες των συμμετεχόντων. Προ της θεραπείας, γίνονται μερικές απλές διαλογιστικές και ενεργειακές ασκήσεις που αποσκοπούν στην αύξηση της δεκτικότητας των συμμετεχόντων και την εναρμόνιση της ομάδας. Κατόπιν, ακολουθεί το κυρίως μέρος της ηχοθεραπείας που εστιάζει σε τρεις βασικούς άξονες:

-Καθάρισμα όλων των ενεργειακών σωμάτων και των αντίστοιχων τσάκρας
-Απομάκρυνση της λιμνάζουσας ενέργειας
-Ευθυγράμμιση όλων των ενεργειακών σωμάτων με το φυσικό σώμα
-Ενεργειακή φόρτιση και εξισορρόπηση αναλόγως με τις ατομικές ανάγκες των συμμετεχόντων.

Μετά την ηχοθεραπεία υπάρχει πάντοτε χρόνος για να ετοιμαστούν όλοι να γυρίσουν στον ρυθμό της καθημερινότητας, διατηρώντας τις θετικές αλλαγές της θεραπευτικής συνεδρίας. Επίσης υπάρχει χρόνος για συζήτηση και επίλυση αποριών που τυχόν έχουν οι συμμετέχοντες.

​Ημερομηνίες:

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου  17:00-19:00

– τα σεμινάρια δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη σειρά. Μπορείτε να τα παρακολουθήσετε μεμονωμένα.
– παρακαλούμε να είστε στο χώρο 10-15’ πριν την έναρξη του μαθήματος.

Τοποθεσία: Neda Yoga Shala, Κανάρη 1, Νέο Ψυχικό (6973463746)
Κόστος: 20 ευρώ/συνεδρία ή 50 ευρώ και για τις 3 συνεδρίες

– Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο nedayogashala@gmail.com.

– Η προπληρωμή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης έως και 3 μέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Βιογραφικό
Ο Νίκος Ζωγράφος έχει πτυχίο ψυχολογίας και διδακτορικό στην πειραματική ψυχολογία, με ειδίκευση στην ψυχοακουστική. Διδάσκει γιόγκα από το 2001, ενώ από το 2004 προοδευτικά εμβαθύνει στην χρήση ήχων και κρυστάλλων στην ενεργειακή θεραπευτική. Από το 2011 ως σήμερα καθοδηγεί ομαδικές ηχοθεραπευτικές συνεδρίες, εμπλουτίζοντας και εξελίσσοντας τις γνώσεις και τεχνικές του.

Δείτε εδώ στιγμές από πρόσφατο σεμινάριο με τον Νίκο Ζωγράφο


Πληροφορίες

  • 6973463746)
  • nedayogashala@gmaill.com
  • www.nedayogashala.gr
  • Αγ. Γεωργίου & Κανάρη 1, Ν. Ψυχικό

Χάρτης