Events & Workshops

Χρόνιος Πόνος – Η θεραπευτική προσέγγιση της Γιόγκα

  • Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
  • 17:00-20:00
  • Event

Η θεραπευτική προσέγγιση της Γιόγκα
Κυριακή 21 Απριλίου 17:00 – 20:00

Χρόνιος πόνος θεωρείται οποιοσδήποτε πόνος διαρκεί πάνω από 3 μήνες και δυστυχώς πολλοί από εμάς έχουμε μυοσκελετικούς πόνους (μέση, γόνατο, ώμος….) που διαρκούν πολύ περισσότερο από αυτό. Πόνοι συχνά απροσδιορίστου προέλευσης για τους οποίους έχουμε ακούσει και ακολουθήσει πολλές συμβουλές, αλλά για κάποιο λόγο συνηθίζουν να μας ακολουθούν σαν να έχουν γίνει μόνιμο σπίτι μας.
Ο  Mahatman / Μιχάλης Ευαγγελίδης, ένας από τους πλέον ειδικούς σε αυτό το κομμάτι, θα μας δώσει μία πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο τι τελικά είναι ο χρόνιος πόνος και πως μπορεί να δουλευτεί μέσα από την πρακτική της γιόγκα.

Λίγα λόγια από τον Μιχάλη:
Ο χρόνιος μυοσκελετικός πόνος αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες στρες – άγχους. Σήμερα θεωρείται ένα σύνθετο, πολυδιάστατο υποκειμενικό φαινόμενο που συνδέεται με την έντασή του, την ποιότητά του, την πορεία του, καθώς και το νόημα που το άτομο προσδίδει σε αυτόν. Συνοδεύεται συχνά από αρνητικά συναισθήματα, όπως αίσθημα αβοήθητου, αδυναμία, κατάθλιψη, απελπισία και θυμό. Η αντίληψη του πόνου είναι, εκτός από νευρολογική διαδικασία, και νοητική και συναισθηματική διεργασία στην οποία η Μindful Restorative Υoga μπορεί να παρέμβει αποτελεσματικά ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί η φυσική λειτουργία της πλαστικότητας του εγκεφάλου προς όφελος του πάσχοντα στη διαχείριση του πόνου ως πηγής στρες.

Το εργαστήρι περιλαμβάνει:

• Παρουσίαση της νευροφυσιολογίας του πόνου μέσα από τη σύγχρονη οπτική της νευροεπιστήμης.
• Συζήτηση για την παθολογία και τα συνήθη αίτια του πόνου στη μέση.
• Μάθημα Μindful Restorative Yoga και εφαρμογή των yoga asanas στη διαχείριση του πόνου στη μέση.
• Η αναπνοή ως μέσο θεραπείας.
• Mantra Yoga (τεχνική διαλογισμού με ήχο)

Διάρκεια: 3 ώρες. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους, ασκουμένους και δασκάλους.

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

 

Πληροφορίες & κρατήσεις:
Τηλ: 6944773557
Fb: Inbox στη σελίδα της Neda Yoga Shala
Mail: nedayogashala@gmail.com

 

Mahatman / Μιχάλης Ευαγγελίδης E-RYT 500, C-IAYT
BSc Physiotherapy, Accredited Yoga Teacher A33859- Australia, Diploma Yoga Therapist, Clinical Yoga Therapist, Certified Yoga Therapist (C-IAYT), Teacher trained in Satyananda Yoga system. Υπεύθυνος του NYp.

Ο Μιχάλης – Mahatman Eυαγγελίδης γεννήθηκε στη Βουδαπέστη. Ασκείται στη yoga από το 2003. Την πρώτη εκπαίδευση πάνω στη γιόγκα την έλαβε στο σύστημα της Σατυανάντα Γιόγκα στο Άσραμ Παιανίας (360 ώρες). Συνέχισε τις σπουδές του στην Academy of Yogic Science – Αυστραλία αποκτώντας το Diploma of Satyananda Yoga Training Level 2, διάρκειας 1.500 ωρών. Το «επιστημονικό δαιμόνιο» για πιο βαθιά κατανόηση του μηχανισμού του ανθρώπινου σώματος τον οδήγησε στην απόκτηση πτυχίου Φυσιοθεραπευτή (Bsc Physiotherapy – Coventry Univ.). Η επιστημονική κατάρτιση σε συνδυασμό με τη γιογκική παράδοση δημιούργησαν ένα νέο τόπο δράσης, αυτόν της θεραπείας. Και το σκηνικό αρχίζει να αλλάζει: προσεγγίζει τη γιόγκα ως μέσο θεραπείας για μυοσκελετικές παθήσεις και όχι μόνο. Αρχίζει να «δουλεύει» σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο με άτομα σε χρόνιες και επίπονες παθήσεις όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, κυστική ίνωση, νεοπλασία, καρδιοαναπνευστικά, ρευματοειδή αρθρίτιδα κ.ά.

Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στο Yoga Therapy με τον Acharya Harilaji – Yoga Vidya, διάρκειας 763 ωρών, και στα Ayurveda Μarma points με τον T. Anantharavi στη Γερμανία και στα Auricular acupuncture και Su jok με τη Merilyn Benson. Στα μαθήματά του συνδυάζει την επανεκπαίδευση του σώματος και του νου για πιο αρμονική κίνηση, τη σύνδεση του νου και του σώματος με τη βοήθεια της αναπνοής, τους ήχους μουσικών οργάνων και τα σανσκριτικά μάντρας για τη χαλάρωση του νου, τις πρακτικές της Yoga Nidra και του διαλογισμού για την απομάκρυνση των εντάσεων.


Πληροφορίες

  • 6944773557
  • nedayogashala@gmaill.com
  • www.nedayogashala.gr
  • Αγ. Γεωργίου & Κανάρη 1, Ν. Ψυχικό

Χάρτης