Events & Workshops

Vinyasa Yin Yang & Live Sitar με τον Paco Rodriguez και την Αιμιλιάνα Τσουκαλά

  • Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023
  • 11:30-13:30
  • Event

Vinyasa Yin Yang & Live Sitar

A dance between Shiva and Shakti

Ο Paco Rodriguez επιστρέφει την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στην Αθήνα και τη Neda Yoga Shala και μας φέρνει τις υπέροχες μελωδίες του σιτάρ του! Ένας αφοσιωμένος Bhakti Yogi, τον υποδεχόμαστε κατευθείαν από την Ινδία όπου είναι η βάση και έμπνευσή του εδώ και πολλά χρόνια. Μαζί του η Αιμιλιάνα Τσουκαλά η οποία θα μας καθοδηγήσει σε μια πρακτική Vinyasa Yoga από την δυναμική κίνηση στην στατικότητα.

A dance between Shiva and Shakti: Στην καρδιά της ύπαρξης, εκεί όπου οι δυνάμεις μεταξύ δημιουργίας και μεταμόρφωσης συναντιούνται, δημιουργείται ένας χορός μεταξύ της Shakti και του Shiva. Η δύναμη της Shakti, μας φέρνει ζωτική ενέργεια, κίνηση, ροή και απεριόριστη δημιουργία. Ο Shiva, στωικός και δυνατός φέρνει την ησυχία, τη σταθερότητα, τον διαλογισμό.

Σε αυτό το μάθημα θα μεταβούμε από τη δυναμική ροή στη στάση και την ησυχία μέσα από την πρακτική της vinyasa και τις μελωδίες του Paco Rodriguez.

Το μάθημα θα ακολουθήσει ένα σύντομο Kirtan με τον Paco.

​Ημερομηνία:

Κυριακή 15 Οκτωβρίου
11:30-13:00 Vinyasa Υοga
13:00-13:30 Kirtan

– Το μάθημα είναι ανοιχτό για όλα τα επίπεδα μαθητών.

– Παρακαλούμε να είστε στο χώρο 10-15’ πριν την έναρξη του μαθήματος.

Τοποθεσία: Neda Yoga Shala, Κανάρη 1, Νέο Ψυχικό & Διαδικτυακά

Κόστος: 20€

– Απαραίτητη η κράτηση θέσης με προπληρωμή του ποσού.

– Η προπληρωμή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης έως και 3 μέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

➸ Πληροφορίες & κρατήσεις στο nedayogashala@gmail.com & 6973463746.

Paco Rodriguez
Paco has been a professional musician since his teenage years. He started learning Sitar in 1994 in Varanasi (India), the same year he was initiated into Bhakti yoga and never stopped practicing since. During the nineties he passed a lot of time with sadhus (wandering monks) in between Varanasi and the Himalayas, practicing yoga and learning about Vedanta and Hindu mythology. In 1995 he sat his first Vipassana meditation retreat and since insight meditation is part of his daily routine.

Back in France, he lived 9 years in the French Pyrenees, in a buddhist meditation commune, Tapovan.Nowadays Paco performs more than 100 concerts a year in India and in Europe with two projects Sitarsonic and Kundalini Airport, he leads Kirtan in various yoga centers in Goa and Europe and also provides soundscaping and soundbathing for yoga class or guided relaxation sessions. Paco is 56 years old and is currently living between India, France and Greece.

Αιμιλιάνα Τσουκαλά
Η Αιμιλιάνα ήρθε σε επαφή με τη yoga το 2009, παράλληλα με την ενασχόλησή της με τον χορό. Ο λόγος που η yoga κέρδισε τελικά την καρδιά της, και επέλεξε να την ακολουθήσει, είναι ο σεβασμός με τον οποίο αντιμετωπίζει το σώμα, η σύνδεση αναπνοής και κίνησης, η απλότητα και το βάθος που εμπεριέχονται σε αυτήν, σε αντίθεση με τον δυτικό τρόπο προσέγγισης της άσκησης. Αργότερα κατάλαβε ότι η yoga πρόκειται για μια πρόταση τρόπου ζωής, μια φιλοσοφία που έχει μελετήσει σε βάθος την ανθρώπινη φύση και έχει προσφέρει απαντήσεις σε πολλά ανθρώπινα ερωτήματα.

Η επιθυμία της να εξερευνήσει το μονοπάτι της yoga σε μεγαλύτερο βάθος και συγκεκριμένα η αγάπη της για τη γεμάτη ροή Vinyasa, την οδήγησαν στην παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος 200 ωρών RYT των ΕΥS με δάσκαλο τον Πάνο Κατσανδρή. Έπειτα, εκπαιδεύτηκε στην yoga για την εγκυμοσύνη και αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει την εκπαίδευση των 500 ωρών. Συνεχίζει να την ενδιαφέρει η συνεχής εκπαίδευση πάνω στη yoga και ως εκ τούτου παρακολουθεί διάφορα σεμινάρια πάνω σε αυτήν. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε στη Δραματοθεραπεία, μια μέθοδο ψυχοθεραπείας με εργαλείο την τέχνη, και μέσα από το πάντρεμα αυτών, έχει όνειρο να προσφέρει έναν ολιστικό τρόπο θεραπείας, συνεισφέροντας έτσι στην αναζήτηση του ανθρώπου προς την αυτογνωσία και την αυτοθεραπεία.


Πληροφορίες

  • 6973463746)
  • nedayogashala@gmaill.com
  • www.nedayogashala.gr
  • Αγ. Γεωργίου & Κανάρη 1, Ν. Ψυχικό

Χάρτης