Events & Workshops

Yin Yoga Class & Yin Yoga Teacher Training Presentation / Q&A

  • Σάββατο 14 Ιανουαρίου
  • 18:30-20:30
  • Event

Yin Yoga Class & Yin Yoga Teacher Training Presentation

με την Μαρία Λεβαντίνου

” Όσο λιγότερα κάνεις, τόσα περισσότερα πετυχαίνεις”
Λάο Τσε

Στη Yin Yoga χαλαρώνουμε συνειδητά το μυϊκό σύστημα με τη χρήση βοηθημάτων (props), προκειμένου να εισχωρήσουμε βαθύτερα στο συνδετικό ιστό (fascia). Όταν οι μύες χαλαρώσουν, τότε αποκτούμε πρόσβαση στις yin περιοχές του σώματος, δηλαδή στα οστά, τις αρθρώσεις, τους τένοντες και την περιτονία ειδικά στην περιοχή από τον αφαλό μέχρι τα γόνατα, η οποία διατείνεται βαθιά και αποκαθίσταται μέσω της σταθερής μας παραμονής σε μία θέση (posture) για μεγαλύτερο από το συνηθισμένο χρονικό διάστημα.

Μαθαίνοντας να «μένεις» στη θέση όλο και περισσότερο, προσφέρεις στον εαυτό σου το χρόνο αλλά και το χώρο να αφουγκράζεσαι και να ακολουθείς τη φυσική δομή του σώματός σου, βιώνοντας την ίδια στιγμή σε επίπεδο ενεργειακό την ελεύθερη ροή του chi (ενέργειας) μέσα στους μεσημβρινούς (ενεργειακά κανάλια) του σώματος.

Η θεραπευτική διάσταση της Yin Yoga καθρεφτίζεται ξεκάθαρα στη φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τις θέσεις (postures) που αξιοποιεί, προκειμένου να έρθεις σε επαφή με το σώμα σου, την αναπνοή σου, τα συναισθήματά σου καθώς και με την κατάσταση του νου σου.

Ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο η πρόκληση σε μία Yin άσκηση δεν έγκειται πλέον στις προχωρημένες θέσεις, καθώς δεν υπάρχει καν η αντίληψη αρχάριοι και προχωρημένοι ασκούμενοι. Αντιθέτως, η πρόκληση που καλείσαι να διαχειριστείς είναι η παράδοση στο Τώρα.

Yin Yoga Teacher Training Presentation ~ Q&A

Αναγνωρίζοντας την εγγενή σου διάθεση για μάθηση, αυτοβελτίωση και σύνδεση με την πνευματικότητα,  στη συνάντηση αυτή έχεις τη δυνατότητα να ρωτήσεις ό,τι χρειάζεσαι για την Εκπαίδευση που θα ξεκινήσει αυτόν τον Φεβρουάριο στη Νeda Yoga Shala.

Τι έχεις ανάγκη να γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις τα πρώτα σου βήματα στη Yin; Τι επιθυμείς, τι ψάχνεις, πώς συνδέεσαι με τη διδασκαλία; Ποιες σκέψεις σε απασχολούν; …. Η Μαρία Λεβαντίνου, υπεύθυνη διδασκαλίας της Πιστοποιημένης Εκπαίδευσης Δασκάλων Yin Yoga, θα βοηθήσει όπως μπορεί με οποιαδήποτε απορία, ερώτηση, διευκρίνηση..

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης 200 ωρών στη Yin Yoga είναι ιδανικό για :

– δασκάλους γιόγκα, που επιθυμούν να ανακαλύψουν και να εξειδικευτούν σε μία νέα θεραπευτική προσέγγιση της γιόγκα μέσα από τη σύνδεση της Yin Yoga με προχωρημένες ταοϊστικές τεχνικές και μεθόδους απελευθέρωσης σωματικών και συναισθηματικών περιορισμών.

– έμπειρους ασκούμενους, που θέλουν να εμβαθύνουν στην άσκηση και τη μελέτη βαθιά σωματικών και διαλογιστικών τεχνικών του Ταοϊσμού και του Ζεν Βουδισμού, ενισχύοντας την ήδη υπάρχουσα δομή της άσκησής τους.

– αφοσιωμένους μαθητές που έχουν ανάγκη να λάβουν μία εξ αρχής ολοκληρωμένη Εκπαίδευση, κατανοώντας και μεταφέροντας τις υψηλού επιπέδου γνώσεις καθώς και την εμπειρία τους σε άλλους.

– κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να ανοίξει ένα νέο μονοπάτι προς την κατανόηση του εαυτού, την ανάπτυξη και την ευχαρίστηση στο εδώ και τώρα.

Δομή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Το Πρόγραμμα αποτελείται από τρία (3) Επίπεδα Εκπαίδευσης,  εστιασμένα στο σώμα, την ενέργεια και το νου. Με μεθοδικό τρόπο, κάθε Επίπεδο παρέχει γνώσεις και πρακτικές υψηλού επιπέδου, καθοδηγώντας σταδιακά τους μαθητές προς μία καθαρά αυτο-θεραπευτική διαδικασία και συνειδητή σύνδεση με τα επίπεδα της ύπαρξής τους.

Η επιτυχημένη ολοκλήρωση και των τριών (3) Επιπέδων, οδηγεί στην απόκτηση της Αναγνωρισμένης Πιστοποίησης Δασκάλων Yin Yoga, από τον Διεθνή Οργανισμό της Ινδίας* (Διεθνής Πιστοποίηση Yoga Alliance International)

Ημερομηνία: Σάββατο 14 Ιανουαρίου

-18:30-20:00 Yin Yoga Class

-20:00-20:30 Yin Yoga Teacher Training presentation (προαιρετικό)

Τοποθεσία: Neda Yoga Shala, Κανάρη 1, Νέο Ψυχικό (6973463746)

Κόστος: 15 ευρώ για μαθητές της Neda Yoga Shala με συνδρομή Ιανουαρίου / 20 ευρώ drop in

✦ Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο nedayogashala@gmail.com

✦ Παρακαλούμε να είστε στο χώρο 10-15’ πριν την έναρξη του μαθήματος.

✦ Η προπληρωμή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης έως και 3 μέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

 → Διαβάστε περισσότερα για την Μαρία Λεβαντίνου εδώ.

 → Πληροφορίες για το Yin Yoga Teacher Training θα βρείτε εδώ.

 


Πληροφορίες

  • 6973463746
  • nedayogashala@gmaill.com
  • www.nedayogashala.gr
  • Αγ. Γεωργίου & Κανάρη 1, Ν. Ψυχικό

Χάρτης