Events & Workshops

Yin Yoga, Stories and live Sitar

  • Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019
  • 17:30 - 19:30 - 20:00
  • Event
Ο Paco Rodriguez επιστρέφει στην Αθήνα και τη Neda Yoga Shala και μας φέρνει τις υπέροχες μελωδίες του σιτάρ του!
Ένας αφοσιωμένος Bhakti Yogi, τον υποδεχόμαστε κατευθείαν από την Ινδία όπου είναι η βάση και έμπνευσή του εδώ και πολλά χρόνια. Θα έχουμε την τιμή να συνοδέψει με τους ήχους του σιτάρ του την αγαπημένη μας Αναστασία Μπιλίρη, σε ένα όμορφο ταξίδι, με εργαλεία την πρακτική της Yin Yoga, την αφήγηση και τον Ήχο. Ένα πολύ όμορφο κλείσιμο για την εβδομάδα.
Στο μάθημα αυτό θα κρατάμε απαλές, προσιτές σε όλους στάσεις για αρκετή ώρα. Πέρα από τον ήχο του οργάνου του Paco, συντροφιά θα μας κρατάει η γλυκιά φωνή της Αναστασίας, που θα διηγείται λόγια της καρδιάς και ιστορίες διαφόρων παραδόσεων. Ένας πολύ ιδιαίτερος συνδυασμός των δύο αυτών φίλων, που ενώνουν τα εργαλεία τους για να μας καθοδηγήσουν σε ένα όμορφο εσωτερικό ταξίδι. Θα κλείσουμε με βαθιά χαλάρωση υπό τους ήχους του σιτάρ.
Το μάθημα θα ακολουθήσει ένα σύντομο Kirtan με τον Paco.
Κυριακή 13 Οκτωβρίου
Yin Yoga: 17:30 – 19:30
Kirtan: 19:30 – 20:00

Κόστος:
Yin Yoga & Sitar: 20€ drop in, 15€ μέλη Neda Yoga Shala
Για να εξασφαλίσετε τη θέση σας στο μάθημα της Yoga, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για κράτηση.Πληροφορίες & Κρατήσεις:
Τηλ: 6944773557
Fb: Inbox στη σελίδα της Neda Yoga Shala
Mail: nedayogashala@gmail.com

Paco Rodriguez (English)
Paco has been a professional musician since his teenage years. He started learning Sitar in 1994 in Varanasi (India), the same year he was initiated into Bhakti yoga and never stopped practicing since.
During the nineties he passed a lot of time with sadhus (wandering monks) in between Varanasi and the Himalayas, practicing yoga and learning about Vedanta and Hindu mythology. In 1995 he sat his first Vipassana meditation retreat and since insight meditation is part of his daily routine. Back in France, he lived 9 years in the French Pyrenees, in a buddhist meditation commune, Tapovan.
Nowadays Paco performs more than 100 concerts a year in India and in Europe with two projects Sitarsonic and Kundalini Airport, he leads Kirtan in various yoga centers in Goa and Europe and also provides soundscaping and soundbathing for yoga class or guided relaxation sessions.
Paco is 56 years old and is currently living between India, France and Greece.

Αναστασία Μπιλίρη

Μετά από χρόνια ενασχόλησης με τον χορό και τον αθλητισμό, η Αναστασία γνώρισε την γιόγκα σε μία απόμακρη μαγική αμμουδιά στην ηλικία των 20 ετών.

Φοίτησε με διάφορους δασκάλους στο Λονδίνο όπου διέμενε για πέντε χρόνια και με την επιστροφή της στην Αθήνα το 2008 εκπαιδεύτηκε στην Hatha Yoga δίπλα στην Ευαγγελία Χαλικιά. Το πρώτο της ταξίδι στην Ινδία έγινε το 2009 και από τότε, την επισκέπτεται συχνά μαθητεύοντας δίπλα σε καταξιωμένους δασκάλους, όπως οι Somir Kumar Dutta, Sharat Arora (Himalayan Iyengar Yoga Center) και Sunil και Bhakti Kumar (Yoga Training Center – Head Office of Indian Yoga Educational Society).

Γυρίζοντας στην Ελλάδα το 2010 ολοκλήρωσε εκπαιδευτικά σεμινάρια με τους: Jean Claude Garnier (Ashtanga Vinyasa Yoga 2010 – 2014), David Swenson (εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων Ashtanga Vinyasa Yoga Primary Series, Λονδίνο 2012), Βιβή Λέτσου (TT 200hrs, 2012), Petros Haffenrichter (Vinyasa Kramah ΤΤ, 2012 και Jivamukti TT, 2015), Τοdd Norian (Adjustments και Θεραπευτική Γιόγκα, 2013). Εχει επίσης παρακολουθήσει τεχνικά σεμινάρια με τον Γιάννη Ντάτη (Φυσιοθεραπεία και Κινησιοθεραπεία 2012 & 2013) και τον Ευάγγελο Δήμου (Ανατομία και Φυσιολογία, 2013) και ολοκλήρωσε το 5μηνο σεμινάριο με τους Leslie Kaminoff και Linda Munro στον Παρίσι (Yoga Anatomy, 2014 – 2015).

Το 2013 πήρε μύηση στην Satyananda Yoga από την Swami Sivamurti Saraswati. Το 2014 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για δασκάλους του Bihar School of Yoga Rikhiapeeth στην Ινδία (ΤΤ 365hrs), κάτω από την καθοδήγηση της Swami Shakti Murti και μυήθηκε ως Jignasu από την Swami Satyasangananda Saraswati, βαδίζοντας με αφοσίωση στο μονοπάτι της πνευματική αναζήτησης. Τα τελευταία 4 χρόνια είναι μαθήτρια του Alessandro Ortona με τον οποίο έχει επίσης ολοκληρώσει το μονοετές πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων (TT 200hrs, 2015). Πέρα από την γιόγκα, η Αναστασία ασχολείται με πολύ αγάπη με την μουσική.

Παίζει πιάνο από μικρή ηλικία και φοιτεί ακόμα στο Εθνικό Ωδείο. Μαθητεύει στο σαντούρι δίπλα στην Ιωάννα Χασούρη και τον Μάριο Παπαδέα. Είναι εισηγήτρια Hatha Yoga από το 2012. Με την διδασκαλία της θέλει να μεταδώσει στον κόσμο αυτό που μαγνήτισε και εκείνη στην γιόγκα. Το πως η πρακτική αυτή προσφέρει ένα εσωτερικό καταφύγιο, αλλά παράλληλα, σου δίνει εφόδια να ανοίξεις στη ζωή με τόλμη.

Να συνδέεσαι βαθιά με τον εαυτό σου, την φύση και τον κόσμο γύρω σου. Να είσαι ελεύθερος μέσα από την επίγνωση και την πειθαρχεία. Να είσαι εδώ. Να νιώθεις. Να αγαπάς. Να ζεις!


Πληροφορίες

  • 6944773557
  • nedayogashala@gmaill.com
  • www.nedayogashala.gr
  • Αγ. Γεωργίου & Κανάρη 1, Ν. Ψυχικό

Χάρτης