ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Καθημερινά δια ζώσης και διαδικτυακά μαθήματα στη Neda Yoga Shala!

 

 

Μαθήματα στη σχολή

Δεν είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης για τα μαθήματα στη σχολή. Παρακαλούμε να είστε εκεί 10’ πριν το μάθημα.

 

Διαδικτυακά μαθήματα

Τα online μαθήματα είναι ένα υπέροχο παράδειγμα για το πως η σύνδεση και η επαφή μπορούν να υπάρξουν πολύ πέρα από τα φυσικά όρια. Μία πολύ όμορφη και βοηθητική εμπειρία, που μπορεί να εμπλουτίσει ουσιαστικά την ζωή στο σπίτι και να καλλιεργήσει ένα χώρο ιερό, στον οποίο μπορούμε και μόνοι μας να κάνουμε την πρακτική μας. Εξάλλου, η γιόγκα μας ζητάει να υπερβούμε συνήθειας και αντιστάσεις και να προσαρμοστούμε. Είναι ένας δρόμος αποκλειστικά μοναχικός. Όταν τα μάτια κλείνουν και η προσοχή γυρνάει προς τα μέσα, η φωνή του εισηγητή συχνά αρκεί για να μας καθοδηγήσει σε αυτό το εσωτερικό μονοπάτι.

 

Πληροφορίες & εγγραφές για τα διαδικτυακά μαθήματα Φεβρουαρίου

 

Κόστος μαθημάτων

Οι συνδρομές στην Νεδα Yoga Shala αφορούν ημερολογιακούς μήνες. Μπορείτε να συνδυάσετε στην συνδρομή σας διαδικτυακά και δια ζώσης μαθήματα:

 

✦ Drop in: 15 ευρώ/μάθημα
✦ 4 μαθήματα: 40 ευρώ/μήνα (35 άνεργοι & φοιτητές)
✦ 9 μαθήματα: 65 ευρώ/μήνα (50 άνεργοι & φοιτητές)
✦ 12 μαθήματα: 80 ευρώ/μήνα (65 άνεργοι & φοιτητές)
✦ Aπεριόριστα μαθήματα: 90 ευρώ/μήνα (75 άνεργοι & φοιτητές)

 

Hatha Yoga

Ένα εσωτερικό ταξίδι που συνδυάζει δυναμική άσανα (άσκηση) με έμφαση στην παρατήρηση του εαυτού και την διατήρηση της ηρεμίας, μαζί με ασκήσεις αναπνοής, διαλογισμό, απαγγελία μάντρας και συχνά yoga nidra (βαθιά χαλάρωση). Η κατεύθυνση είναι ότι όλες αυτές οι τεχνικές δεν αποτελούν σκοπό, αλλά αντιθέτως, εργαλεία και αφορμές για να γνωρίσουμε και να συνδεθούμε με τον εαυτό μας.

Gentle Hatha Yoga

Ένα απαλό, διαλογιστικό και ήπιο μάθημα με στατικές ασκήσεις οι οποίες γίνονται κυρίως στο πάτωμα σε ξαπλωτή ή καθιστή θέση. Περιλαμβάνονται επίσης ασκήσεις αναπνοής και καθοδηγούμενος διαλογισμός. Ιδανικό για αρχάριους μαθητές, μαθητές με τραυματισμούς ή όσους αναζητούν ένα απαλό εσωτερικό μάθημα.

 

Hatha Flow

Μέσα από την πρακτική θέσεων-asanas yoga δημιουργούμε χώρο για να αναπνεύσουμε λίγο καλύτερα, πιο βαθιά και με επίγνωση. Κινούμαστε άλλοτε δυναμικά με γρήγορη εναλλαγή θέσεων σε ροή κι άλλοτε μένοντας σε θέσεις για περισσότερες αναπνοές δίνοντας σημασία στην ευθυγράμμιση του σώματος. Προσπαθούμε να φέρουμε ισορροπία στο σώμα συνδυάζοντας δύναμη και ευλυγισία. Κλείνουμε με βαθιά χαλάρωση.

 

Vinyasa Yoga

Η Vinyasa Yoga είναι ένα είδος κινητικού διαλογισμού με ρίζες στη Hatha Yoga, όπου οι θέσεις μπαίνουν σε σειρά, δημιουργώντας μια ακολουθία. Στη Vinyasa Yoga το σώμα κινείται σε μια ροή, αρχικά πιο γρήγορη και σταδιακά πιο αργή, με σκοπό να φτάσει σε βαθύτερες θέσεις όπου η αναπνοή υποστηρίζει το σώμα ώστε να εμβαθύνει σε φυσικό και πνευματικό επίπεδο. Μέσα από την πρακτική της Vinyasa Yoga καλλιεργείται αρχικά η κίνηση, η ευλυγισία, η ενδυνάμωση, η συγκέντρωση και η αναπνοή. Σε βαθύτερα επίπεδα, σκοπός είναι η ενδυνάμωση του νου, η κατανόηση και η εξισορρόπηση του στρες και η σύνδεση με τον εαυτό.

Διαλογισμός

O διαλογισμός είναι ένας τρόπος να ηρεμήσουμε τη φασαρία του νου, να αφουγκραστούμε καλύτερα τον εαυτό μας, να αυξήσουμε την επίγνωση και να είμαστε πιο θετικοί, παρόντες και γαλήνιοι σε συνθήκες στρες. Η τακτική άσκηση του διαλογισμού μπορεί να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε μοτίβα σκέψης και συμπεριφορές που προκαλούν αναταραχή, να χαλαρώσουμε το νου και να αποκαταστήσουμε την ψυχική μας ισορροπία. Το μάθημα αυτό περιλαμβάνει τεχνικές διαλογισμού και ασκήσεις αναπνοής. Είναι ένας ιδανικός τρόπος για να αρχίσουμε την ημέρα κεντραρισμένοι και γεμάτοι έμπνευση, ηρεμία και ζωτικότητα.