Ιωάννα Γουρνή

Ιωάννα Γουρνή

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ HATHA YOGA

Η Ιωάννα Γουρνή (Kevalya) τα πρώτα χρόνια της ζωής της, έζησε και σπούδασε στην Αθήνα. Από μικρή, ένιωθε ένα πνευματικό κάλεσμα να ταξιδέψει και να ανακαλύψει τον εαυτό της. Έτσι, όταν τελείωσε τις σπουδές της στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έφυγε για το Λονδίνο, όπου σπούδασε Κινεζική Ιατρική με εξειδίκευση στο Shiatsu. Παράλληλα, με βάση της το Λονδίνο, έκανε αρκετά ταξίδια και γνώρισε νέες κουλτούρες και πολιτισμούς.

Στο Λονδίνο συναντησε για πρώτη φορά την Yoga και τον Βουδισμό, τα οποία αποτελούν έκτοτε το μονοπάτι της προσωπικής της εξέλιξης. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, η αγάπη της για μάθηση την ώθησε να ξεκινήσει την εκπαίδευση στη Yoga, και να συνεχίσει την κατάρτιση της στις Ολιστικές Θεραπείες. Παρακολούθησε σεμινάρια σε διάφορα συστήματα, όπως τα φαρμακευτικά βότανα, τα ανθοϊάματα Μπαχ, SuJok, εφαρμοσμένη κινησιολογία και ενεργειακή ψυχολογία. Η έμφυτη επιθυμία της να βοηθά τον άνθρωπο να θεραπεύσει τα συναισθηματικα και ψυχολογικά τραύματα, την οδήγησαν να επιλέξει το Σύστημα Hatha Yoga Satyananda.

Ένα μάθημα yoga με την Ιωάννα Kaivalya δεν στοχεύει στην επίτευξη τέλειων σωματικών στάσεων. Η πρόθεση της είναι να δημιουργηθεί χώρος και ενσυνειδητοτητα σε όλο το σώμα και κυρίως σε εκείνες τις περιοχές που αποθηκεύουν ασυνείδητα το συναισθηματικό φορτίο και ένταση, με εργαλείο την αναπνοή και την παρατήρηση των πληροφοριών που δίνει το σώμα.

Το μονοπάτι για την ανακάλυψη του εαυτού δεν είναι γραμμικό- έχει διαρκώς σκαμπανεβάσματα, εμπόδια και κάποιες φορές πισωγυρισματα. Ένας ασκούμενος στην yoga εκπαιδεύεται να χρησιμοποιεί τα εμπόδια σαν βατήρες για εξέλιξη, να αποδέχεται την αλλαγή, να αποδέχεται και να αγαπά τον εαυτό του, όπως είναι, στις παρούσες συνθήκες, στην παρούσα asana, στο τώρα