Σουάμι Σαβικάλπα

Σουάμι Σαβικάλπα

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ

Η Σουάμι Σαβικάλπα Σαρασουάτι (Dushanka Radosavljevic) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σερβία. Έχει σπουδάσει μαιευτική στην Ιατρική Σχολή του Βελιγραδίου και μουσική στη Μουσική σχολή Vojislav Vuckovic στο Βελιγράδι. Ξεκίνησε να εξασκεί το Σύστημα της Σατυανάντα Γιόγκα από πολύ μικρή ηλικία, το οποίο την οδήγησε στο Σατυανάντασραμ Ελλάδος στην Παιανία, όπου διέμεινε και εκπαιδεύτηκε υπό την καθοδήγηση της της Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι για είκοσι πέντε χρόνια. Ολοκλήρωσε την Εκπαίδευση των Εισηγητών το 1989 και διδάσκει το Σύστημα της Σατυανάντα Γιόγκα από το 1991. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια εκπαίδευσης γιόγκα, γιογκικού τρόπου ζωής και σαννυάσα τα τελευταία είκοσι χρόνια. Το 2005 έλαβε μύηση στην Πούρνα σαννυάσα από τον Σουάμι Νιραντζανανάντα. Έχει επίσης παρακολουθήσει μαθήματα προοδευτικής Yoga Vidya 1 και 2 στο Bihar School of Yoga στο Munger, Bihar στην Ινδία.

Έχει διδάξει πλήθος μαθημάτων, εργαστηρίων και σεμιναρίων για διάφορα θέματα γιόγκα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ενδιαφέρον της στρέφεται κυρίως στη διδακτική παράδοση της Γιόγκα για τις γυναίκες (Γιόγκα και περιεμμηνόπαυση και εμμηνόπαυση, προγεννητική και μεταγεννητική γιόγκα και γιόγκα και γονιμότητα), της Νada γιόγκα (εφαρμογή του ήχου στη γιόγκα) και της Μάντρα γιόγκα.

Συνεχίζει να αναβαθμίζει τις γνώσεις και την εμπειρία της στη γιόγκα σύμφωνα με την παράδοση του συστήματος  Σατυανάντα Γιόγκα.

Είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης Εισηγητών που έχουν εκπαιδευτεί στο Σύστημα Σατυανάντα Γιόγκα. Συμμετέχει από το 2018 στη διαδακτική ομάδα της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας της Σατυανάντα Γιόγκα και είναι μέλος του συμβουλίου Yoga Vidya, του Bihar School of Yoga, Munger India. Μέσω της διδασκαλίας της, ενθαρρύνει τους μαθητές να κατανοήσουν το βάθος της γιόγκα και να εφαρμόσουν τη φιλοσοφία και την γνώση της γιόγκα στην καθημερινή τους ζωή και, με αυτόν τον τρόπο, να έχουν μια πλήρη εμπειρία εντός και εκτός στρώματος.